Operaturneen på Bornholm

 
Operaturneen på Bornholm
 
er en forløber for Festspillene i Østermarie.
Foreningen fortsætter sit virke, og den har senest arrangeret to koncerter - i Østermarie og Aa Kirker - med Winnie Barrett og Charlotte Thaning.
 
Oprindelsen til det turnerende operaselskab kan præciseres til et nachspiel på Kunstmuseet i Rø. Mange engagerede operafans samledes for at gavne operaen. Inden de havde fordelt sig i grupper og aftalt dagsorden havde Jesper Juul Sørensen, solobasun i Radiosymfoniorkesteret og jeg fundet sammen.
Jesper sagde, "Jeg har et orkester!"
Jeg svarede, "Så finder jeg nogen sangere!" Vi to var færdige, inden de andre fik begyndt. Og planen blev ført ud i livet:
 
Jesper måtte til London for at få partiturer for brass-band. Han dirigerede Lyngby-Tårbæk Brass Band.
 
Jeg måtte have fat i Niels Jørgen Riis for at få kontakter. Uffe Henriksen fra Det kgl. Teater var straks med på ideen. Kristine Becker Lund, Naja Månson, Mogens Andersen, Sophus Simonsen kom det hurtigt.
 
Otte koncerter blev det til fra 2. - 5. juli 2001. Hammershus, Pension Bølshavn, Hotel Griffen, ved Østermarie Kirke før Svend Asmussen-koncerten, Hasle Havn, Hvide Hus i Saltuna, Sandvigscenen og Rønne Theater.
 
En ekstra regning for buskørsel ødelagde lidt af stemningen, men den kom heldigvios først efter turneen, og den blev betalt af venlige gæster.
Koncerterne var gratis for publikum.
 
Carsten Seeger
ad hoc impresario