Feberredning / Heltesopran
 
Sangforeningen "Morgenrøden"s pinsetur var i år ramt af en række uheld. Storm P. skriver i sin historie om Morgenrøden, at kællingerne skal gå i forvejen. Det gjorde de i den grad i år: et I Form løb, et kvindeløb på 5 og 10 km, forårsagede trakikkaos omkring Frederiksberg Runddel og Storm P. Museet. Mere end 6000 kvinder i alle fartklasser gjorde, at Jesper Klein ikke nåede frem til Pinseturen. Han har en P-plads ved revymuseet, men politihjemmeværnet lod ham ikke komme derind. Jesper Klein plejer at læse Storm P.'s monolog op inden turen - til medlemmernes ihukommelse.
Formanden og kassereren måtte på bedste beskub memorere historien om de to pilsnere pr. mand hvert kva´ter, ikke lukke øl op under gralsfortællingen, solosang efter henvendelse til formanden - eller kassereren - det er osse mig etc. Den eneste, der havde taget majnummeret af Optakt med - der har hele historien trykt på bagsiden - var forduftet.
Ove Verner Hansen, der er et nærliggende emne til Basse-Hansen, var kørt ned af et par unge herrer på én knallert, der forvildede sig ind på fortovet. De væltede Hansen, der kom til skade.
 
Syg heltetenor
 
Den traditionelle formidler af gralsfortællingen, kongelig kammersanger Stig Fogh Andersen, skulle have sunget Tristan i Amsterdam lørdag og så være fløjet til Frederiksberg for at fortsætte med Wagner. Desværre gav specielt ondsindede streptokokker ham feber, så han hverken kunne synge Tristan eller gralsfortælling. Ingen heltetenor stod parat i kulissen på Sjælland. Sangforeningens fanebærer må ikke synge - jfr. vedtægterne. Ingen af de andre fremmødte herrer turde dublere. Altså pinsetur uden Klein, Hansen, Fogh Andersen og reserveheltetenor.
 
Ida Fogh Kiberg
 
Ved et lykketræf bor Stig Foghs datter Ida Fogh Kiberg på Frederiksberg. Hun har tidligere sunget ved flere af Kor 72's koncerter på Bornholm og blev bedt om at hjælpe. Hun er 18, har studeret sang i Strassbourg og sprang frygtløst ind på faderens afbud: En hurtig gennemgang af tekst og node og en lydhør pianist, Jesper Mark, var nok til, at hun sang Lohengrin til succes. Ingen af de 150 medlemmer af foreningen fortrød et øjeblik, at de havde ventet på denne debut. Formanden Bent Mortensens simultanoversættelse af gralsfortællingen og fanens viften forstyrrede kun højtidsstunden ubetydeligt. Ingen tænkte på at lukke øl op.
 
Efter gralsfortællingen slog Morgenrøden/Kor 72 sig løs med velkendte numre af Belmann og Hans Hartvig. Og så var der tid til øllerne og madkurvene.
-----------------------------------------------------------
Hele KulturBornholms topledelse var med: Protektor Charlotte af Rosenborg, præsident Carsten Seeger og generalguvernør Søren Pind.
Ambassadører fra tilkaldt fra Albertslund, Frederiksberg, Helsingør, Sydafrika og New Orleans. Sangere fra hele landet. 
Et hyggeligt tv hold fra P4 fulgte med hele vejen.
 
 
Med venlig hilsen
Carsten Seeger
fanebærer i Morgenrøden
KulturBornholm
Aspevej 5
DK 3751 Østermarie